تلگرام
کانال ائل در تلگرام
دنبال کنید

مصرف چای داغ احتمال ابتلا به سرطان مری را ۱۰ برابر می کند

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اعلام کرد:مصرف چای داغ احتمال ابتلا به سرطان مری را ۱۰ برابر می کند ، دکتر ملک‌زاده با اشاره به نتایج مطالعات کوهورت استان گلستان که به مدت ۱۲ سال است پیگیری می‌شود، گفت: به دلیل اینکه بیشترین میزان شیوع سرطان مری و معدی در دنیا از بخش شرقی استان گلستان (گنبد، کلاله، آق‌قلا) گزارش شده بود، جمعیت آن منطقه مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت.

مصرف چای داغ احتمال ابتلا به سرطان مری را ۱۰ برابر می کند

به گزارش ائل به نقل از خبرگزاری سلامت ، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت نوشیدن مایعات داغ را یکی ازمهمترین عوامل سرطان‌زا عنوان کرد و گفت: در این مطالعه درجه حرارت چای که توسط ۵۰ هزار نفر نوشیده می‌شد؛ اندازه‌گیری و مشخص شد کسانی که چای با دمای بیش از ۶۵ درجه می‌نوشند، ۱۰ برابر بیشتر از افرادی که چای ولرم مصرف می‌کنند به سرطان مری مبتلا می‌شوند.
رییس پژوهشکده گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: پس ‌از آنکه این تحقیق در نقاط دیگر دنیا نیز انجام شد، سازمان بهداشت جهانی مونوگرافی را صادر و اعلام کرد نوشیدن مایعات داغ سرطان‌زاست.
دکتر ملک‌زاده مصرف تریاک را دومین عامل ابتلا به سرطان مری و معده عنوان کرد و گفت: در چندین مطالعه دیگرکه برای نخستین بار در دنیا صورت گرفت توانستیم ثابت کنیم مصرف تریاک سرطان مری را ۲٫۵ برابر، سرطان معده را ۳ برابر، سرطان ریه را ۲ برابر، سرطان لوزالمعده را ۳ برابر و سرطان مثانه را نزدیک به ۴ برابر افزایش می‌دهد و به‌طورکلی سرطان همراه با سکته‌های قلبی و مغزی جز مهمترین عوامل مرگ‌ومیر در افراد تریاکی است.
وی افزود: از میان جمعیت ۵۰ هزار نفری مورد مطالعه، ۸ هزار نفر روزانه نیم گرم تریاک مصرف می‌کنند و این فرصتی بود که بتوانیم ثابت کنیم تریاک نیز یکی از عوامل سرطان‌زاست. البته پیش از این سازمان بهداشت جهانی سیگار را به‌عنوان عامل سرطان‌زا اعلام کرده و چون در مورد تریاک مطالعه‌ای با این کیفیت و دقت صورت نگرفته بود در این رابطه اعلامیه‌ای نیز صادر نشده بود.
رییس پژوهشکده گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران، از صدور مونوگرافی سازمان بهداشت جهانی مبنی بر سرطان‌زا بودن تریاک خبر داد و گفت: نتایج این تحقیقات به سازمان بهداشت جهانی اعلام و به زودی مونوگرافی در این زمینه صادر خواهد شد.
عضو هیات علمی دانشگاه، با بیان اینکه تیم تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی تهران پس از سالها تحقیق موفق شد دو عامل مهم سرطان مری را بیابد و آنرا به ثبت جهانی (WHO) برسانند، افزود: البته در این مدت تأثیر ۱۰ عامل دیگر مانند مصرف آب مانده در آب‌انبار، مصرف زیاد نمک، تغذیه ناسالم و مصرف غذای سوخته و برشته‌شده، مسواک نزدن، کمبود مصرف میوه و سبزی وزندگی نزدیک با حیوانات نیز در بروز سرطان مری ثابت‌شده است.
دکتر ملک‌زاده با اشاره به کاهش شیوع سرطان مری در ایران گفت: در سال ۱۳۵۸ از منطقه گنبدکاووس و شرق استان گلستان، ۱۷۵ مورد سرطان در هر ۱۰۰ هزار درصد گزارش‌شده بود و اخیراً این عدد به ۷۰ در ۱۰۰ هزار درصد رسیده است و با بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی منطقه و باسواد شدن مردم شرایط بهبود پیدا کرد.
وی با ابراز تعجب از اینکه هنوز برخی از اطباء و کارکنان نظام سلامت تأثیر نوشیدنی داغ و مصرف تریاک بر سرطان مری را جدی نمی‌گیرند افزود: امیدوارم با بیانیه سازمان بهداشت جهانی عوامل سرطان‌زا در کشورمان و هم جای دنیا بیشتر شناخته‌شده و موردتوجه قرار گیرد.
دکتر ملک‌زاده با تاکید بر ضرورت انجام تحقیقات محصول محور گفت: اینکه تحقیقاتمان صرفاً منجر به انتشار مقاله شود کافی نیست بلکه باید به سمت تحقیقات محصول محور گرایش بیشتری پیدا کرد. هرچند که این تحقیقات طولانی‌مدت بوده و معمولاً حدود ۱۰ تا ۱۵ سال طول می‌کشد تا به نتیجه برسد.
سرپرست تیم تحقیقاتی کوهورت گلستان، با اشاره به اعضای تیم مطالعاتی خود گفت: این تیم حدوداً از ۳۰ محقق تشکیل شده که ۱۰ نفر از دانشگاه علوم پزشکی تهران و ۵ نفر از دانشگاه علوم پزشکی گلستان هستند و ۳ نفر از سازمان بهداشت جهانی (IARC) و حدود ۱۰ نفر هم از مؤسسات تحقیقاتی و دانشگاه‌های بزرگ دنیا ازجمله سازمان تحقیقات ملی امریکا NCI-NIH و دانشگاه‌های کارولینسکا، هاپکینز و هاروارد و کمبریج، در پروژه‌های مختلف با ما همکاری دارند و این همکاری باعث شده نتایج تحقیقاتمان در عرصه بین‌المللی بهتر معرفی و شناخته شود.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ایران جهان

شمال غرب

  • تبریز

    یکشنبه

    ۸ اسفند ۱۳۹۵
  • ۰°
  • ابرهای پراکنده
آب و هوا

پایگاه اطلاع رسانی ائل

سرویس : گوناگون , شناسه خبر : ۵۳۴۵۵

مصرف چای داغ احتمال ابتلا به سرطان مری را ۱۰ برابر می کند

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اعلام کرد:مصرف چای داغ احتمال ابتلا به سرطان مری را ۱۰ برابر می کند ، دکتر ملک‌زاده با اشاره به نتایج مطالعات کوهورت استان گلستان که به مدت ۱۲ سال است پیگیری می‌شود، گفت: به دلیل اینکه بیشترین میزان شیوع سرطان مری و معدی در دنیا از بخش شرقی استان گلستان (گنبد، کلاله، آق‌قلا) گزارش شده بود، جمعیت آن منطقه مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت.

به گزارش ائل به نقل از خبرگزاری سلامت ، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت نوشیدن مایعات داغ را یکی ازمهمترین عوامل سرطان‌زا عنوان کرد و گفت: در این مطالعه درجه حرارت چای که توسط ۵۰ هزار نفر نوشیده می‌شد؛ اندازه‌گیری و مشخص شد کسانی که چای با دمای بیش از ۶۵ درجه می‌نوشند، ۱۰ برابر بیشتر از افرادی که چای ولرم مصرف می‌کنند به سرطان مری مبتلا می‌شوند.
رییس پژوهشکده گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: پس ‌از آنکه این تحقیق در نقاط دیگر دنیا نیز انجام شد، سازمان بهداشت جهانی مونوگرافی را صادر و اعلام کرد نوشیدن مایعات داغ سرطان‌زاست.
دکتر ملک‌زاده مصرف تریاک را دومین عامل ابتلا به سرطان مری و معده عنوان کرد و گفت: در چندین مطالعه دیگرکه برای نخستین بار در دنیا صورت گرفت توانستیم ثابت کنیم مصرف تریاک سرطان مری را ۲٫۵ برابر، سرطان معده را ۳ برابر، سرطان ریه را ۲ برابر، سرطان لوزالمعده را ۳ برابر و سرطان مثانه را نزدیک به ۴ برابر افزایش می‌دهد و به‌طورکلی سرطان همراه با سکته‌های قلبی و مغزی جز مهمترین عوامل مرگ‌ومیر در افراد تریاکی است.
وی افزود: از میان جمعیت ۵۰ هزار نفری مورد مطالعه، ۸ هزار نفر روزانه نیم گرم تریاک مصرف می‌کنند و این فرصتی بود که بتوانیم ثابت کنیم تریاک نیز یکی از عوامل سرطان‌زاست. البته پیش از این سازمان بهداشت جهانی سیگار را به‌عنوان عامل سرطان‌زا اعلام کرده و چون در مورد تریاک مطالعه‌ای با این کیفیت و دقت صورت نگرفته بود در این رابطه اعلامیه‌ای نیز صادر نشده بود.
رییس پژوهشکده گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران، از صدور مونوگرافی سازمان بهداشت جهانی مبنی بر سرطان‌زا بودن تریاک خبر داد و گفت: نتایج این تحقیقات به سازمان بهداشت جهانی اعلام و به زودی مونوگرافی در این زمینه صادر خواهد شد.
عضو هیات علمی دانشگاه، با بیان اینکه تیم تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی تهران پس از سالها تحقیق موفق شد دو عامل مهم سرطان مری را بیابد و آنرا به ثبت جهانی (WHO) برسانند، افزود: البته در این مدت تأثیر ۱۰ عامل دیگر مانند مصرف آب مانده در آب‌انبار، مصرف زیاد نمک، تغذیه ناسالم و مصرف غذای سوخته و برشته‌شده، مسواک نزدن، کمبود مصرف میوه و سبزی وزندگی نزدیک با حیوانات نیز در بروز سرطان مری ثابت‌شده است.
دکتر ملک‌زاده با اشاره به کاهش شیوع سرطان مری در ایران گفت: در سال ۱۳۵۸ از منطقه گنبدکاووس و شرق استان گلستان، ۱۷۵ مورد سرطان در هر ۱۰۰ هزار درصد گزارش‌شده بود و اخیراً این عدد به ۷۰ در ۱۰۰ هزار درصد رسیده است و با بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی منطقه و باسواد شدن مردم شرایط بهبود پیدا کرد.
وی با ابراز تعجب از اینکه هنوز برخی از اطباء و کارکنان نظام سلامت تأثیر نوشیدنی داغ و مصرف تریاک بر سرطان مری را جدی نمی‌گیرند افزود: امیدوارم با بیانیه سازمان بهداشت جهانی عوامل سرطان‌زا در کشورمان و هم جای دنیا بیشتر شناخته‌شده و موردتوجه قرار گیرد.
دکتر ملک‌زاده با تاکید بر ضرورت انجام تحقیقات محصول محور گفت: اینکه تحقیقاتمان صرفاً منجر به انتشار مقاله شود کافی نیست بلکه باید به سمت تحقیقات محصول محور گرایش بیشتری پیدا کرد. هرچند که این تحقیقات طولانی‌مدت بوده و معمولاً حدود ۱۰ تا ۱۵ سال طول می‌کشد تا به نتیجه برسد.
سرپرست تیم تحقیقاتی کوهورت گلستان، با اشاره به اعضای تیم مطالعاتی خود گفت: این تیم حدوداً از ۳۰ محقق تشکیل شده که ۱۰ نفر از دانشگاه علوم پزشکی تهران و ۵ نفر از دانشگاه علوم پزشکی گلستان هستند و ۳ نفر از سازمان بهداشت جهانی (IARC) و حدود ۱۰ نفر هم از مؤسسات تحقیقاتی و دانشگاه‌های بزرگ دنیا ازجمله سازمان تحقیقات ملی امریکا NCI-NIH و دانشگاه‌های کارولینسکا، هاپکینز و هاروارد و کمبریج، در پروژه‌های مختلف با ما همکاری دارند و این همکاری باعث شده نتایج تحقیقاتمان در عرصه بین‌المللی بهتر معرفی و شناخته شود.